Nagyon gyorsan megfő.
Magas rost- és fehérjetartalom.
Hántolt köles.
A többi gabonához képest kimagasló a vitamin- és ásványi anyagtartalma.
Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Arborio vagy kerekszemű rizs.
Tápértéke magasabb, mint a fehér rizsnek.
Pohánka, tatárka, tatárbúza.
Magas rosttartalmú.
Durumbúzadarából készült.
Előgőzölt.
A tarhonya észak-afrikai megfelelője.
Villámgyorsan elkészíthető.
Illatos, „pergős”, nem tapadós, hosszúkás szemű rizs.
Rostokban gazdagabb, mint a fehér rizs.
A hummusz és a falafel alapanyaga.
Magas fehérje- és rosttartalom.
Felhasználás előtt 8-10 órára áztassa be.
Durumbúzatöret.
Török rizsnek is nevezik.
Rostdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
Magas fehérje- és rosttartalom.
Zöld színű, apró szemű bab.
Magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalom.
Kellemes illatú, hosszúkás szemű, „pergős”, nem tapadós rizs.
Gyorsan megfő.
Keleti ételekhez ajánlott ezt a fajta rizst választani.
Bio búza, az ősi gabona.