Szafi Free Vegán proteines növényi fasírt alappor (gluténmentes, szójamentes) 300g

Szafi Free Vegán proteines növényi fasírt alappor (gluténmentes, szójamentes) 300g

1 100 Ft Áfával

Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.

Leírás

Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.

Átlagos tápérték 100 g fasírt alapporban
Energia: 1471 kJ / 348 kcal
Zsír

  • amelyből telített zsírsavak
3,2 g

0,8 g

Szénhidrát

  • amelyből cukrok
54 g

2,5 g

Rost 9,7 g
Fehérje 21 g
2,21 g

Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!

Felhasználási javaslat

Répás növényi fasírt recept

Hozzávalók:

  • 100 g  Szafi Free Vegán PROTEINES növényi fasírt alappor
  • 1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
  • 65 g aprított (vagy reszelt) répa
  • 5 g friss aprított petrezselyemlevél
  • 10 g citromlé
  • 80 g víz

Sütéshez: kókuszolaj

Elkészítés:

Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket).

Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral.

Pihentessük 15 percig.

Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat.

Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 – 2,5 percig süssük a fasírtokat.

Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen!

További információk

Tömeg 400 g