Szafi Reform Japán Matcha zöldteapor 50 g

Szafi Reform Japán Matcha zöldteapor 50 g

2 350 Ft Áfával

100% japán matcha tea (Camellia sinensis)

Leírás

Mi a Matcha tea? 

Matcha tea egy 800 éve létező tea fajta. Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes aromával.

Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? 

Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve (cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés. Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea.

A Matcha tea elkészítése 

Hidegen:
A teát vízzel keverjük (2 dl – 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk. Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint. Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a Matcha teamindig alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez shakert vagy műanyag üveget használjunk.
Melegen:
A teát (1 tasak) cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő. Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk tejjel.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mi készíthető a  Matcha teából? 
A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek, pékek stb is előszeretettel használják.

A Matcha tea színe 
A Matcha egy 100 %-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. A nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4 héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a smaragdzöld szín.

A Matcha tea minősége

Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik:

  1. Íz : A jó minőségű Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia.
  2. Szín: A minőségi Matcha smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge minőségnél jelentősen változik az íze is.

Összetétel: 100% japán matcha tea (Camellia sinensis)

Származási hely: Japán
Kiszerelés fényzáró, aromazáró csomagolásban.

Tárolás
Óvja a  közvetlen fénytől. Hideg és száraz helyen tárolja.

További információk

Tömeg 150 g