Tafedim tea (25×1 g)

Tafedim tea (25×1 g)

2 500 Ft Áfával

Cikkszám: VEGA-725 Kategória: Címkék: , , , , , ,

Leírás

“Találtam Afrikában egy növényt, ami meggyógyított”-kezdi vallomását Tamás Eszter, aki tanárként dolgozott Afrikában, ahol gyógyulását ennek a teának köszönhette.

Eszter így vallott gyógyulásáról:

“1979-ben erős fejgörcsökkel kezdődött. Később a gyomrom és az egész hasüregem fájt, mintha leállt volna a bélműködésem. Európai orvos barátaink mindent megpróbáltak, már nem tudták, mit kezdjenek velem. A férjem Majúzára ment a misszionárius apácák kérésére, hogy a nyulaikat ellássa, és vele tartottam. Ott mutatta meg nekem Margarita nővér a kis vadon élő gyomnövényt. Azt mondta, a helyiek gyakran alkalmazzák mindenféle bajukra: nőgyógyászati panaszokra, prosztatabántalmakra, gyomor- és bélproblémák esetén, légúti betegségekre, vagy ha fájnak a belső szerveik, ha daganatuk van. Öt szál főzetéből készítsek teát, azt igyam naponta. Még aznap este megfőztem a teát, ittam másnap, harmadnap, negyednapra beindult a normális bélműködés, szűnni kezdtek a tünetek. Én ma is ezzel a teával tartom karban az egészségem, engem csak akkor lát orvos, amikor a jogosítványomat kell meghosszabbítani.” (Forrás: Természetgyógyász Magazin- http://tgy-magazin.hu/index.php?page=3&amp action=SHOW&amp id=3617)

De mi is a Tafedim tea?

Ez egy fantázianév. Afrikában olyan gyógynövénynek számít, mint nálunk a kamilla. Szinte mindenütt megterem, és igen széleskörűen használják.

 

Milyen hatóanyaga van?

A Tafedim tea egy olyan gyógytea, amit az afrikai Euphorbia Hirta nevű gyógynövény szárított részei leforrázásával nyernek ki. Ez a növény egyébként az Euphorbia család egyik ritka tagja, ami főleg Zanzibár területén terem, viszont ma már egyre több országban vált ismertté, hiszen számtalan gyógyászati célra fel lehet használni.
A kórházakban dolgozó misszionárius apácák egyik leggyakrabban használt gyógynövénye, hiszen szinte minden problémára megoldást kínál.

Mikor ajánlott a tea fogyasztása?

Enyhe lefolyású gyomor és bélpanaszok esetén, úgy mint enyhe hasmenés, gyomorfájás, gyomor- és bélgörcs. De Afrikában számtalan egyéb betegség (pl. előszeretettel használják a daganatos betegek, asztmások, gyomor- és bélpanaszosok, prosztatabántalmak, aranyér, nőgyógyászati panaszok, reumatikus bántalmak esetén, és immunerősítésre a legyengült szervezetű betegek esetén).

Milyen a Tafedim Tea kiszerelése?

25 db 1 g-os filter
(Tamag Bt.)

A Tafedim tea tehát gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását felhasználói tapasztalatok és irodalmi adatok igazolják.

Mi a hatóanyag?

1 filter tasak 1,0 g Euphorbia hirtát tartalmaz.

Mit tartalmaz még a készítmény?

A teakeverék a hatóanyagon kívül egyéb segédanyagok nem tartalmaz.

Mikor nem szabad a teát fogyasztani?

Ha Önnek olyan erős hasmenése van, amely hasi görcsökkel és/vagy hányingerrel tárul, feltétlen forduljon orvoshoz.

Mire figyelj a tea használatakor?

Tudnia kell, hogy az alkohol nagymértékben csökkenti a tea hatását, ezért a tea fogyasztása során alkohol tartalmú italt ne fogyasszon!

Fogyaszthatják-e a gyermekek a teát?

A készítmény fogyasztását 12 éves kortól ajánljuk.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?

A teával egyidejűleg más azonos hatású készítményt csak orvosa javaslatára fogyasszon. Alkohol tartalmú gyógyszerek és gyógyhatású szerek a készítmény hatását csökkenthetik.

Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?

A készítmény biztonságos alkalmazásáról megfelelő adatok nem állnak rendelkezésre, ezért terheseknek és szoptatós anyáknak a tea fogyasztását nem ajánljuk.

Hogyan és mikor kell a teát fogyasztani?

1 filter tasakot 2 dl forró vízbe kell tenni és 10 percig állni hagyni, majd kiemelni. A megfelelő hőmérsékletű teát éhgyomorra vagy két étkezés között cukormentes ízesítéssel vagy anélkül kortyolgatva kell fogyasztani.

Felnőtteknek: naponta 2-3 x 1 filter

12 éven felüli gyermekeknek: naponta 2 x 1 filter.

Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?

A javasolt adagolás mellett mellékhatás nem ismeretes, de ha nem várt hatást észlel a tea fogyasztását hagyja abba.

Mire kell még ügyelnie a tea alkalmazása során?

A tea és egyéb gyógyszerek bevétele között legalább 2-3 óra teljen el.

Mennyi ideig fogyasztható a tea?

Ha panaszai 2 nap után nem enyhülnek illetve nem szűnnek meg, úgy feltétlen forduljon kezelőorvosához.

Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 25 &deg C-on, nedvességtől védve.

Forgalombahozatali engedély jogosultja: Tamag Bt.
OGYI engedéllyel rendelkező gyógyhatású készítmény.

További információk

Tömeg 150 g
Gyártó

Tafedim